ΡΩΜΑΪΚΟ (ΑΡΧΑΙΟ) ΩΔΕΙΟ

Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σωτηριάδου, Πάτρα
Use your scrollwheel :)
Get Directions

Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σωτηριάδου, Πάτρα

Ο Παυσανίας, ο πρώτος… ταξιδιωτικός δημοσιογράφος της αρχαιότητας, που περιηγήθηκε πολύ στην Αχαΐα στα χρόνια του Αδριανού και του Μάρκου Αυρήλιου, το έχει καταγράψει ως παλαιότερο από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού!
Το Ρωμαϊκό, γνωστότερο στους Πατρινούς ως Αρχαίο Ωδείο, χρονολογείται πιθανότατα στην εποχή του Αυγούστου και η αποκάλυψή του, οφείλεται στις εργασίες κατασκευής του…λιμανιού, στα τέλη του 19ου αιώνα! Για τις ανάγκες επιχωμάτωσής του, λήφθηκε υλικό σε μεγάλες ποσότητες από τον λόφο «Στράνη» και το εξαιρετικό θέατρο ξαναβγήκε στο φως! Τη συντήρησή του στα μέσα του 20ου αιώνα, με επιστήλωση και αναμαρμάρωση, οφείλουμε, στον τιμηθέντα από την Ακαδημία Αθηνών, αείμνηστο αρχιτέκτονα Ιωάννη Βασιλείου, που έλαβε την πρωτοβουλία και δαπάνησε προσωπική του περιουσία!
Εξαιρετικής χωροταξίας και ακουστικής, μέχρι τις μέρες μας φιλοξενεί εγχώριες και διεθνείς συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις και η τοποθεσία του στην Άνω Πόλη, το συνδέει με το Πατρινό Καρναβάλι, καθώς η οδός Γερμανού ήταν επί δεκαετίες το θέατρο της διασκέδασης την Τσικνοπέμπτη.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη: 8:00 – 15:00
Τετάρτη: 8:00 – 15:00
Πέμπτη: 8:00 – 15:00
Παρασκευή: 8:00 – 15:00
Σάββατο: 8:00 – 15:00
Κυριακή: 8:00 – 15:00

Ιανουάριος, 2021

No Events

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)

X