ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου, Πάτρα
Use your scrollwheel :)
Get Directions

Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου, Πάτρα

Η «καρδιά» της Πάτρας χτυπά στο ιστορικό της κέντρο. Στους πεζόδρομους, οι οποίοι προσδίδουν μια ιδιαίτερη πινελιά από νωρίς το πρωί με την εμπορική κίνηση, μέχρι αργά το βράδυ με τα καταστήματα εστίασης.
Η Αγίου Νικολάου ήταν ο πρώτος πεζόδρομος της Πάτρας, ο οποίος και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Εκτείνεται από την πλατεία Τριών Συμμάχων έως και τις περίφημες σκάλες της Αγίου Νικολάου, οι οποίες αποτελούν δημοφιλές σημείο συνάντησης. Άλλωστε, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου αποτελούν την πιο θεαματική ένωση της Άνω πόλης με το κέντρο, ενώ από εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει όλο τον Πατραϊκό κόλπο και να θαυμάσει την Πάτρα από ψηλά.
Ένας ακόμη πεζόδρομος που «σφύζει» καθημερινά από κόσμο και το Καρναβάλι συγκεντρώνει επισκέπτες και καρναβαλιστές στα αμέτρητα καταστήματα εστίασης που τον «διατρέχουν» είναι η Ρήγα Φεραίου, με την οποία “ξανάνιωσε” και ο πεζόδρομος της Παντανάσσης! Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου καταλήγει στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Ανδρέα, μέγα μνημείο της Ορθοδοξίας.
Η Ηφαίστου, έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα το «Θησείο» της Πάτρας. Κατά μήκος του πεζόδρομου υπάρχουν χαρακτηριστικά γραφικά “σκαλάκια” που οδηγούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στην Άνω πόλη.
Υπάρχουν πολλά μεζεδοπωλεία και φοιτητικά στέκια για ποτό, κρασί, μπύρα και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας.
Ένας ακόμη, πεζόδρομος είναι η Τριών Ναυάρχων, κατά μήκος της οποίας βρίσκονται πολλά μεζεδοπωλεία, οβελιστήρια, πιτσαρίες, εστιατόρια και “κρυμμένα” μπαράκια.
Καταλήγει κάτω από τα Ψηλαλώνια και τις σκάλες Τριών Ναυάρχων, εκεί όπου βρίσκεται το αρχαίο τείχος της πόλης.

Ιανουάριος, 2021

No Events

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)

X